Het Dashboard
De eerste stap van het proces ligt bij jou als intermediair. Zodra je inlogt in Hubbae, krijg je op het dashboard de actuele status van de oproepkrachten van jouw klanten te zien. Deze weergave is gebaseerd op de rechten die jij als gebruiker hebt. Het dashboard is ingedeeld in een aantal kolommen:
De kolommen hebben de volgende betekenis:
- Debiteur: dit is de debiteurnaam zoals in Nmbrs genoteerd staat.
- Verstuur aanbod binnen 14 dagen: hierin staat het aantal oproepkrachten weergegeven binnen deze debiteur welke binnen 14 dagen 12 maanden in dienst zijn.
- Aanbod bij intermediair: hieronder staat weergegeven hoeveel oproepkrachten jij als intermediair moet beoordelen
- Aanbod bij bedrijf: deze oproepkrachten liggen ter beoordeling bij het bedrijf
- Aanbod bij oproepkracht: bij deze status ligt het aanbod bij de oproepkracht, hij of zij moet deze accepteren of weigeren
Uitleg van het scherm
Als intermediair dien je er naar te streven dat alle oproepkrachten met status 'aanbod bij intermediair' opgepakt zijn en dus op '0' staan. Door in het linkermenu op aanbod oproepkracht vaste arbeidsomvang te klikken, kan jij deze oproepkrachten beoordelen. Bovenaan het scherm zie je een aantal filters staan; hier dien je de gewenste debiteur en het gewenste bedrijf als eerste te selecteren. Daarnaast kan je kiezen om nog een filter aan te brengen op de periode; bijvoorbeeld enkel de oproepkrachten die binnen 14 dagen de 12 maanden in dienst bereiken:
Daarnaast zie je in dit overzicht uiteraard welke werknemer het betreft en bij welk bedrijf deze in dienst is. Ook zie je de datum in dienst staan. Is een werknemer voor 1 januari 2019 in dienst getreden? Dan zal de uitvraag altijd plaatsvinden in januari.
In de kolom 'gem. uren (per periode)' wordt weergegeven hoeveel uur de werknemer 12 maanden voorafgaand aan de uitvraagdatum heeft gewerkt. Achter deze kolom is een oogje opgenomen, door op het oogje te klikken zie je welke uren er uit welke periode komen:
Indien het een administratie met tijdvak 'maand' betreft, wordt het gemiddelde gebaseerd op 12 periodes. Betreft het een '4-weken administratie', dan wordt het gemiddelde gebaseerd op 13 periodes.
Waarom wordt een uitvraag van een werknemer, in dienst voor 1 januari 2019, altijd in januari weergegeven? Dit wordt gedaan omdat de wet arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 in werking is getreden. Alle oproepkrachten die toen 12 maanden, of langer, in dienst waren moesten het aanbod in januari 2020 ontvangen. Een werknemer die bijvoorbeeld in maart 2019, of juni 2018 in dienst was getreden, ontving het aanbod op 1 januari 2020 voor het eerste. Elke volgende 12 maanden na het eerste aanbod, dient deze werknemer weer een aanbod te ontvangen. Uiteraard alleen wanneer de werknemer nog steeds in dienst is als oproepkracht. |
Het gemiddelde aanpassen
Het kan zijn dat het oogje een rode kleur heeft. Dit betekent dat het gemiddelde niet volledig is, bijvoorbeeld omdat er uren van de laatste periode missen. Door op het oogje te gaan staan met de cursor, komt er een opmerking in beeld, zie onderstaand screenshot:
Je kunt het gegenereerde gemiddelde aanpassen met het juiste gemiddelde, dit doe je in de kolom 'mijn urenkeuze'.
Als intermediair maak je jouw advies kenbaar aan de werkgever door in de kolom 'mijn selectie' een keuze te maken. Het advies zal veelal 'ja' zijn, aanbieden is immers verplicht. Het kan ook voorkomen dat het 'nee' moet zijn, bijvoorbeeld als je weet dat een oproepkracht uit dienst gaat, maar dit nog niet verwerkt is in Nmbrs.
In de laatste kolom 'logs' kan je altijd terugkijken welke stappen door welke persoon, op welk moment, in het proces zijn ondernomen.
Versturen naar de werkgever
Nadat je de gemiddeldes hebt beoordeeld en het advies richting de werkgever hebt bepaald, moet je enkel de oproepkrachten nog doorzetten naar de werkgever. Rechtsonderaan selecteer je in eerste instantie de verantwoordelijke; dit zijn de gebruikers met een debiteuraccount in Hubbae. Hierin selecteer je er minimaal één om vervolgens te klikken op 'Selectie opslaan EN naar bedrijf versturen'.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.